Υλικά:
2 φλιτζάνια πλιγούρι, 3-4 ντομάτες, 2 πιπεριές, 2 μελιτζάνες,1-2 κολοκύθια,4-5 πατάτες,1 μεγάλο κρεμμύδι,1 ματσάκι μαϊντανό,1 ματσάκι δυόσμο,1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,Αλάτι,Πιπέρι,Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το πάνω μέρος των λαχανικών και τα φυλάμε για καπάκια.
”Σκάβουμε” το εσωτερικό των λαχανικών, ώστε να αδειάσουν.
Κόβουμε τις πατάτες μας ”κυδωνάτες” και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό για να μη μαυρίσουν. Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στο μπλέντερ το υλικό από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, το μισό λάδι, τη ζάχαρη/αλάτι/πιπέρι και το πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα λαχανικά μας, απλώνουμε τις πατάτες ανάμεσά τους και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πάλι αλάτι και πιπέρι.
Αν έχει περισσέψει μείγμα το βάζουμε πάνω στα λαχανικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες περίπου.
Αν στις δυο ώρες δεν υπάρχουν αρκετά υγρά στο ταψί, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.