Τηλέφωνo επικοινωνίας 22860 27043

Σχετικά

 

 

H Ελευθερία Αλεφραγκή γεννήθηκε στην Σαντορίνη το 1983. Είναι απόφοιτος του τεχνολογικού εκπαιδευτικού  Ιδρύματος  Κρήτης  στο τμήμα Διατροφής &  Διαιτολογίας όπου πραγματοποίησε επιτυχώς τις σπουδές της ως Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος. Το 2006 συνέχισε κάνοντας την πρακτική της εξάσκηση στο Ωνάσειο Καρδιοαγγειακό κέντρο.

 

Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με την Διατροφική υποστήριξη σε υγιή άτομα και σε άτομα με παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιαγγειακά και  γαστρεντερικά προβλήματα. Στο μεταπτυχιακό της τίτλο εξειδικεύεται στο τομέα των Διατροφικών Διαταραχών ( Νευρική Βουλιμία, Αδιφαγική Υπερφαγία και νευρική Ανορεξία). Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια από το 2004 έως το 2010 και πρόσφατα παρουσίασε την εργασία της στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας με θέμα «Διατροφικές συνήθειες Προσχολικής Ηλικίας».

 

Τα ενδιαφέροντα της σχετίζονται με την πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας, την ψυχολογία  της εικόνας σώματος και διατροφικής συμπεριφοράς καθώς και τη χρήση της θεραπείας κινήτρων στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Ειδικότερα από το 2006 ασχολείται στον ιδιωτικό τομέα έχοντας  Διαιτολογικό Γραφείο στη  Σαντορίνη.
Ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου από το 2006, έχει εργαστεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan και στο Δημοτικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την  προϊσταμένη του Διαιτολογικού τμήματος   Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κυρία Αγγελική Τσαρούχη.

 

Παράλληλα συγγράφει κατά καιρούς άρθρα Διατροφής σε Διάφορες  τοπικές εφημερίδες όπως  «Θηραϊκά Νέα» και «Santorini Times» καθώς είναι και επιστημονικός συνεργάτης σε ιστοσελίδες όπως ¨diatrofi.gr” ,  ¨neasantorinis.gr” &‘’Santorini block’’. Τέλος είναι μέλος και του πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων  και μέλος της ομάδας ΄ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ¨ .

Αλεφραγκή Ελευθερία ,Msc

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος