Υλικά (για 5 μερίδες)
12 φύλλα για spring rolls (Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ειδικά αυτά φύλλα με φύλλο κρούστας, το οποίο θα
κόψετε σε 20×20 εκ.)
1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. κορν φλάουερ
1 κ.γ. αλεύρι
¼ φλιτζάνι νερό
2 ποτήρια ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα ή κέτσαπ για το σερβίρισμα
Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά το λάχανο, το καρότο, το μαϊντανό, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη σόγια σος και το κορν φλάουερ. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Γεμίζουμε το κέντρο κάθε φύλλου με 2 κουταλιές από την κρύα γέμιση. Τυλίγουμε κάθε φύλλο σε σφιχτό ρολό, όπως τα ντολμαδάκια.
Ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι, φτιάχνοντας μια απλή αλευρόκολλα. Βρέχουμε την άκρη κάθε φύλλου με το αλευρόνερο ώστε το ρολό να κολλήσει και να μην ανοίξει.
Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε φριτέζα. Μόλις κάψει, βάζουμε τα ρολά λίγα λίγα ώστε το λάδι να τα καλύπτει. Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά με γλυκόξινη σάλτσα ή κέτσαπ, στην οποία έχουμε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και λίγη πάπρικα, ανάλογα με το πόσο κατευρή τη θέλουμε.
Σημείωση: Στη γέμιση μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε βραστές γαρίδες, βραστό κοτόπουλο, κιμά, χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας.